Dagboek van: Stella Keun (16 t/m 18 april 2018)

Dag 1

Vandaag aangekomen in het mooie hotel in Rijssen. Vrijwel meteen kregen we kleren waar we de komende drie dagen in rondlopen. Daarna op zoek naar onze kamer. Ik slaap samen met een ander meisje op kamer 306. Toen we een beetje gesetteld waren, gingen we met zijn allen lunchen. Het eten is erg lekker in dit hotel.

Na het eten de eerste bespreking met het team. Rond 16.00 uur stond de training op het programma. De voetbalclub is 5 minuutjes lopen vanaf het hotel. Na anderhalf uur trainen weer gezellig terug gelopen naar het hotel en hebben we gerust tot het avondeten.

De dag vloog voorbij en dag 1 was geslaagd!

Dag 2

Om 8 uur werd ik wakker omdat ik al weer veel te veel zin in de dag had. Om half 10 hebben we ontbeten en hadden we gelijk bespreking.

Precies om 12 uur stond de tweede training op de planning. Ik heb super lekker getraind en zelfs nog nieuwe dingen geleerd. Na een tijdje was het een mooie gelegenheid om even te gaan wandelen. Het hotel is midden in het bos, dus samen met het team hebben we een leuk rondje door het bos gemaakt. Na de wandeling hadden we weer even rust.
Voor het avond eten kregen we tijd om huiswerk te maken voor school. Na het eten hebben we het volkslied geoefend en hadden we tijd om gezellig wat met het team te doen. Om kwart over negen naar onze kamer en lekker vroeg op bed want morgen is de wedstrijd.

Dag 3

Vandaag is de dag van de wedstrijd: Ik ga mijn eerste interland spelen. Om half 10 zaten we weer met zijn allen aan het ontbijt. Deze keer met wat meer spanning. Iedereen stond te wachten op de opstelling. Het was weer lekker weer, dus ook vandaag hebben we een leuk rondje gewandeld door het bos. Hierna stond de bespreking voor de wedstrijd op het programma. Per linie hebben we de belangrijkste dingen besproken voor de wedstrijd. Nadat de aanvallers klaar waren met hun bespreking, werd ik naar de coach geroepen. Zij vroeg of ik het leuk zou vinden om aanvoerder te zijn en mijn antwoord was volmondig ja! Meteen daarna werden we allemaal naar de besprekingsruimte geroepen en werden we niet langer in spanning gehouden.

Voor de wedstrijd hadden we nog even rust en half 3 liepen we alweer met het hele team naar de voetbalclub. Alle echt oranje shirtjes hingen mooi op klerenhangers in de kleedkamer. Nummer 4 hing voor mij klaar. De aanvoerdersband lag al klaar. Eerst mochten we de trainingskleren aan en liepen we naar buiten voor de warming-up. Het publiek begon al te klappen toen we op het veld kwamen. Terug in de kleedkamer mochten we eindelijk de echt oranje shirts aantrekken.

We stonden in rijtjes klaar om het veld op te lopen. Ik kreeg een klein meisje die ik mee moest nemen het veld op. De scheidsrechter gaf een sein en samen liepen we het veld op. Ik hoorde hard applaus en kreeg spontaan kippenvel. Dit bleef tot het einde van het volkslied.

In de eerste helft konden we het nog aardig dicht houden maar na een half uur viel de eerste goal voor Duitsland. Vrij snel daarna viel ook de tweede goal en de tweede helft was nog maar net begonnen en de derde viel al. De eindstand was 0-3 voor Duitsland. Desondanks heb ik ontzettend genoten van de wedstrijd en wat een ervaring heb ik erbij. Ik had dit avontuur voor geen goud willen missen!

Stella Keun