Brief van de voorzitter

Van het bestuur:

 

Wie mij aan het begin van dit jaar had verteld dat het seizoen ’20/’21 door een virus platgelegd zou worden, dat men met mondkapjes in de AlbertHeijn zou rondlopen en er door de regering een grens aan mijn verjaardagsvisite zou worden gesteld, diegene had ik voor gek verklaard.

Nu zitten we in deze situatie. We krijgen Covid’19, beter bekend als Het Corona virus maar niet onder controle. De laatste aankondigingen van onze Minister President heeft het competitievoetbal in zijn geheel stilgelegd en er mag nu alleen nog maar getraind worden door de jeugd en zéér beperkt door de senioren.
Toeschouwers wérden al geweerd van de sportparken, de kantine wás al op slot, daar komen nu ook de kleedkamers bij.

Wat betekent dit voor jou?
Het betekent allereerst het verlies van een stuk gezelligheid. Wat is nu gezelliger dan even een kop koffie in de rust? Of na de wedstrijd wat drinken met je teamgenoten en de wedstrijd herbeleven.
Ook de kleedkamer zal worden gemist, hier was je toch even onder elkaar en werden de sociale contacten en de verhalen van het leven gedeeld. Hier werd ook de tactiek besproken. Dat allemaal moeten we dus nu missen.

Wat betekent dit voor de club?
De club drijft voor een groot deel op de kantine inkomsten. Die vallen nu volledig weg.
Dat is natuurlijk een forse aderlating. Als bestuur hebben we de moeilijke taak om een club te besturen in een tijd die nergens mee te vergelijken is. Was er in de eerste lockdown een financiële tegemoetkoming en werd de veldhuur ingetrokken, nu trainen we door en de daarmee gepaard gaande kosten gaan dus wel door. Dit zonder de inkomsten uit de kantine.

Wat zal ons dan door deze tijd heen helpen?
Helpman is een hechte club, veel vrijwilligers en trouwe leden. Veel mensen die ons een warm hart toedragen. Deze binding zal ons er door heen helpen. Wanneer er moeilijke tijden zijn staan we als één achter onze club. Dat zal ook v.v.Helpman door deze onzekere tijd brengen. Niet bij de pakken neer gaan zitten maar denken in oplossingen.

We hebben bij v.v. Helpman een Corona commissie in het leven geroepen. Een commissie die het bestuur adviseert in de te nemen stappen. Dit heeft geleid tot een Corona protocol. Volg dit protocol! Alleen wanneer we ons houden aan de regels zullen we het aantal besmettingen terug kunnen dringen en zullen we het Corona virus uiteindelijk overwinnen. Daar hebben we iedereen bij nodig! Ik reken dan ook op jullie.

Zolang de clubactiviteiten op een laag pitje staan zal ik jullie zoveel mogelijk blijven informeren via de bekende kanalen.
Blijf gezond en hopelijk zien we elkaar snel weer op de velden!

Vriendelijke groet,
Jan van der Lei, Voorzitter v.v.Helpman.

 

Email: Voorzitter@vvhelpman.nl