Bezoek Sinterklaas en zijn Pieten aan de Helperborg groot succes

Woensdagmiddag 28 november 2018 klopten 60 kinderharten vol verwachting, want Sinterklaas en zijn pieten kwamen een bezoek brengen aan de Helperborg.

Voordat de goedheiligman arriveerde namen de kinderen deel aan een spellencircuit.
Blikgooien, koek- en snoephappen waren onder andere onderdeel van het circuit.

Tegen 16.00 uur werd de organisatie toch wat ongerust, want Sinterklaas en zijn Pieten waren in geen velden of wegen te bekennen.

Dus zong iedereen zo hard als hij of zij kon, in de hoop dat Sinterklaas op het gezang af zou komen. Rond 16.15 uur werd er op de ramen gebonsd. Sinterklaas en zijn Pieten waren eindelijk gearriveerd.

De Sint vertelde dat hij 3 grote en 3 kleine Pieten had meegenomen naar de Helperborg. Maar we zagen slechts 5 Pieten, 3 grote en 2 kleine, rondom Sinterklaas staan. Het 6e Pietje was kwijt. Waar zou het laatste Pietje zich verstopt hebben?

Onze voorzitter bracht een container met ballen bij Sinterklaas. Elke keer als de Pieten naar de kinderen in de zaal keken ging het deksel van de container een beetje omhoog, als de Pieten naar de container keken was het deksel weer gesloten.

De Hoofdpiet kon het zich niet voorstellen dat het kleine Pietje in de container zat, maar op advies van de kinderen in de zaal ging hij toch maar even kijken. De kinderen hadden gelijk, het kleine Pietje had zich verstopt in de container.

Waar kom jij vandaan vroeg de Hoofdpiet. Uit de container was het antwoord van de Verstoppiet.

Naast de Verstoppiet en de Hoofdpiet had Sinterklaas 2 Selfiepieten meegenomen en 2 Zwarte Pieten.

Sinterklaas had over elk team een verhaaltje in zijn boek staan. Nadat alle teams bij Sinterklaas waren geweest lieten de Pieten een dansje zien, waarvoor ze maandenlang hebben geoefend. De kinderen in de zaal deden de Pieten na, dit zag er goed uit.

Daarna was het voor de Sint en zijn Pieten tijd om te vertrekken. Ze hadden de cadeautjes al bezorgd bij de voorzitter en die zou ze, met hulp van paar mensen, uitdelen.

De kinderen gingen tevreden naar huis.

Sinterklaas bedankt iedereen die zijn of haar steentje heeft bijgedragen aan deze dag,
Op de Facebookpagina van VV Helpman staan een aantal filmpjes van het bezoek van Sinterklaas en zijn Pieten