Bekerpoule Zaterdag 1

Helpman zaterdag 1 is ingedeeld in een poule met drie andere clubs. GSVV, Grootegast en Noordwolde. Noordwolde is een bekende voor ons en net als afgelopen seizoen, zullen we ook komend seizoen de degens weer met elkaar kruisen. De meest recente ontmoeting eindigde in een 4-2 overwinning. Daarbij moet gezegd worden dat het lange tijd spannend was en we de overwinning zeker niet cadeau kregen. Grootegast en GSVV zijn als clubs bij ons bekend, maar de ploegen waar tegen we gaan spelen minder. GSVV speelt in de 4e en Grootegast in de 3e klasse.

Grootegast speelt echter in een andere 3e klasse en er staan ons geen recente ontmoetingen bij. Hetzelfde geldt voor GSVV. Dit maakt het ook weer interessant. Relatief onbekende tegenstanders, waarbij het niveau op papier elkaar niet veel ontloopt. Hoe dit zich in de praktijk ontvouwt zal moeten blijken. Veel ploegen zullen de bekerwedstrijden zien als veredelde oefenwedstrijden in voorbereiding op het nieuwe seizoen. Hierbij ligt de nadruk met name op het inpassen van nieuwe spelers, het erin slijpen van de speelwijze en sterker worden op conditioneel gebied. Helemaal nu, na een lange tijd zonder voetbal. Dit is ook bij ons de insteek, maar het eindelijk weer spelen van officiële wedstrijden is heerlijk.

Overleef je de poule, dan begint het beker gevoel toch op te spelen en begint er binnen de groep vaak meer enthousiasme te ontstaan voor deze competitie. Al met al een leuke poule, goede tegenstanders en perspectief. Het belangrijkste is dat het bijna weer gaat beginnen. Hopelijk is dit de opmaat voor een succesvol nieuw seizoen. We hebben er zin in!

Patrick Woest