Aan het eind van de wedstrijd waar alles in zit, delen Aduard en Helpman de punten

Vandaag staat de wedstrijd Aduard 2000 – Helpman op het programma. Vorig seizoen stonden deze ploegen 2 keer tegenover elkaar. Helpman verloor de uitwedstrijd met 2-0. Op de Helperborg hielden beide ploegen een punt over aan de wedstrijd, het werd toen 1-1. Als we naar de ranglijst kijken dan zien we dat Helpman staat 1e met 22 punten uit 11 wedstrijden, Aduard staat 6e met 17 punten uit 11 wedstrijden.

Het is 14.30 uur geweest, dus de hoogste tijd om te beginnen. Will Sturge is, in de eerste helft, de assistent-scheidsrechter van dienst. In de openingsfase krijgen beide teams een paar corners, die worden weggewerkt. Ook krijgen beide teams een paar vrije trappen die over gaan of weggewerkt worden.

19e minuut een veel belovende aanval van Aduard wordt door Rune Pronk van de lijn gehaald. Helpman is de bovenliggende partij, maar tot echt grote kansen komen ze niet. In de 25e minuut is Aduard weer in de aanval en nu is het wel raak. Rick Kazemier zet Aduard op een 1-0 voorsprong.

In de fase hierna is Helpman het even kwijt. In de 36e minuut beland een schot van Aduard op de paal. De rebound wordt door keeper Rob Hölscher gepakt. Kort voor de rust krijgen Wouter van de Graaf, Camiel Buursma en Rune Pronk een kleine kans, maar deze worden niet verzilverd.

We gaan met een 1-0 achterstand de rust in. Meltem Buursma neemt na rust de het vlaggenstokje over van Sturge.

Het eerste schot van de 2e helft is voor Aduard die keeper Hölscher goed pakt. 51e minuut een vrije trap voor Helpman die Tim van Dorp neemt en die schiet hem geweldig binnen en zet daarmee Helpman naast Aduard. Het staat nu 1-1.

In de 55e minuut een dubbele wissel aan de kant van Helpman. Saviero van Zwol en Marten Lieberom verlaten het veld. Voor hun in de plaats komen Sturge en Remco van Huffelen. Lieberom neemt de assistent-scheidsrechters rol over van Meltem Buursma.

58e minuut Helpman is in de aanval, Van Dorp omspeelt de keeper en geeft een prima bal op Sturge. Helaas ziet hij zijn schot voorlangs gaan. Nog geen 10 minuten later ook een grote kans voor Rune Pronk. Tot ongeloof van de bank gaat deze bal voor een leeg doel naast. Binnen 10 minuten tijd weet Helpman 2 levensgrote kansen niet te benutten.

In de 71e minuut is Aduard in de aanval en maken ze de 2-1. Alleen werd dit vanuit buitenspelpositie gedaan, dus gaat het feest niet door. De tussenstand blijft 1-1. In de 72e minuut weer een dubbele wissel aan de kant van Helpman. Van Dorp en Van der Graaf verlaten het veld, Marnix van Stuijvenberg en Meltem Buursma zijn hun vervangers. De aanvoerdersband gaat om de arm van Remco de Haas.

73e minuut een corner voor Aduard. De bal komt bij Lars Bijma terecht en die kopt hem in de kruising. Aduard leidt opnieuw, de stand is nu 2-1.

Dit is een fikse tegenvaller voor Helpman en ze moeten dit even verwerken. Er zijn nog een dikke 20 minuten te spelen. Dus er is nog genoeg tijd voor de gelijkmaker, dus Helpman blijft, op een positieve manier, bezig om druk te zetten op het doel van Aduard.  11 minuten voor tijd een schotkans voor Aduard, maar deze gaat naast.

Uiteindelijk wept dit zijn vruchten af. We zitten inmiddels in de 92e minuut als Pronk een prima voorzet geeft op Camiel Buursma en die bepaalt de eindstand op 2-2. Helpman probeert in de resterende minuten nog op jacht te gaan naar de 2-3, maar daar is te weinig tijd voor. Kort na de gelijkmaker fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Op basis van de hele wedstrijd is een gelijkspel terecht. Op basis van de 2e helft had Helpman meer verdiend. Eerlijk is Eerlijk als je de 2 grote kansen had benut dan had je 3 punten meegenomen naar de Helperborg, Doordat je de gelijkmaker in blessuretijd scoort, moet je blij zijn met een punt.

Volgende week gaat de competitie verder. Aduard gaat dan op bezoek bij Mamio en Helpman ontvangt HFC’15.

Marnix bedankt voor het meedoen.

Nog wat cijfers van cijfers van vandaag:

Gastvrijheid: 8
Spanning: 9

CH