9 september 2017 Bekerwedstrijd Hoogezand JO13-1 – vv Helpman JO-13-1

Met goede moed wordt deze ochtend afgereisd naar Hoogezand. Donkere wolken pakken zich samen boven sportcentrum de Kalkwijck, gelukkig bezitten ze over een prima kunstgrasveld dus kan er probleemloos gevoetbald worden. Mits er een scheids is natuurlijk, de scheidsrechter van Hoogezand kampt met buikkrampen en laat verstek gaan. HansHenk is bereid de fluit over te nemen en zo kan er iets later dan gepland worden afgetrapt. Hoogezand begint fel en zet gelijk druk, Helpman heeft het hier even moeilijk mee. De eerste kans (goede actie Marniek en Bram) is een feit maar deze gaat net voor langs. Hoogezand is gewaarschuwd en het tempo gaat omhoog. De rechtsbuiten komt 1 tegen 1 tegen Dominique en deze pakt de bal…De corner hoog voor de goal is voor de verdediging en de keeper onhoudbaar en Hoogezand komt op 1-0. Helpman zet zijn beste beentje voor en dat resulteert in een paar kleine kansen. De steekpass van Marniek op Wen mag er zijn! Helaas treft Wen net geen doel. Even later krijgt Sam de bal voor zijn voeten en met een verdekt, goed geplaatst schot schiet hij de bal in de verre hoek! Goal!! Hoogezand laat het er niet bij zitten en laat zien dat ze goed kunnen voetballen, een lange bal wordt in 1 keer achter de verdediging geplaats en ze staan 1 tegen 1 onze keeper, de keeper wint dit duel maar het lukt Helpman niet om de bal goed weg te krijgen, een mooi schot van buiten de zestien wordt over alles en iedereen heen geschoten en wederom komt Hoogezand op voorsprong. Hoogezand maakt hands in hun eigen strafschopgebied, penalty voor Helpman, Sam gaat vol overtuiging achter de bal staan en schiet de bal meer dan beheerst in.

Rust

Fimme en Olivier komen na rust het veld in voor Bram en Milan. Volle goede moed trekt het team weer te strijde. De eerste kans is echter weer voor Hoogezand, schot uit de 2e lijn hoog in de hoek is onhoudbaar voor de keeper. Met Olivier vanaf rechts krijgt de aanval van Helpman weer nieuwe energie en dat zorgt gelijk voor veel dreiging, Olivier komt een paar keer goed langs zijn directe tegenstander. Helaas leidt dit niet tot doelpunten. Met een hele felle Ivar die vanaf het middenveld vol gas geeft zet Helpman weer druk, kansen blijven helaas uit. Roos heeft haar directe tegenstander in d’r broekzak, helaas kan ook zij niet voorkomen dat Hoogezand weer scoort. De trainer gaat achter in 1 op 1 spelen. Alles of niets is het credo, Bram die nu net achter de spitsen komt te spelen krijgt de bal van Abel en gaat beheerst op de keeper af en scoort. Prima actie en goal. Even later neemt Helpman een corner, deze goed ingestudeerde variant van Ivar en Sam komt voor de voeten van wederom Bram en hij scoort. De spanning is terug, Hoogezand recht zijn rug en slaat toe met een goal weer van buiten de zestien.

De eindstand is 7-4 geworden, Helpman heeft laten zien dat het erg goed kan voetballen en kan strijden, complimenten daarvoor! Op naar de volgende wedstrijd waarbij Gorecht de tegenstander is, dit is net als Helpman een hoofdklasser, Hoogezand en Veendam spelen derde divisie, deze tegenstander is dus echt een graadmeter. Succes toppers!

Bert dank voor het vlaggen, Hanshenk voor het goed leiden van de wedstrijd en Olivier hartelijk dank voor het meespelen!

Scoreverloop: 6’ 1-0, 18’ 1-1 Sam (-), 19’ 2-1, 23’ 3-1, 25’ 3-2 Sam (pen), 33’ 4-2, 51’ 5-2, 57’ 5-3 Bram (Abel), 58’ 6-3, 61’ 6-4 Bram, 66’ 7-4.

Chris.

Fotograaf Erwin