9-4 !

GRONINGEN, 7 april 2018.

Op het zonovergoten sportpark de Helperborgh speelden we vandaag de wedstrijd tegen de Heracliden vr1. Onder toeziend oog van veel supporters begonnen we aan de wedstrijd. De afgelopen weken hebben we mooi voetbal laten zien, dit was vandaag helaas niet het geval. Desondanks was het allesbehalve een saaie wedstrijd. Het publiek werd op maar liefst 13 doelpunten getrakteerd en in de eerste helft was het ook nog even spannend!

Het doelpunten verloop ging als volgt: de allereerste goal kwam vanuit een corner en dit is volgens een artikel van de Volkskrant vrij uniek. Hieruit blijkt namelijk dat maar 1 op de 33 corners goed wordt benut. We weten allemaal hoe het gaat, trots als je de corner weet binnen te slepen, jouw verdienste! Iedereen stelt zich op, er volgt wat geduw en getrek, de scheidsrechter staat er tussen, de spanning loopt op en heel vaak komt de bal dan bij de eerste de beste verdediger en weg is de scoringskans. Toch wist Marthe hier maar mooi even te scoren. Het 2e doelpunt komt op naam van Ineke. Vanuit de zestien meter haalt ze uit met haar golden linker, de keepster heeft geen schijn van kans. Vrijwel direct daarna zetten de Heracliden de stand op 2-1. Dit was het moment in de wedstrijd waarop het nog even spannend was, maar dat duurde niet lang. Suzanne maakte vanuit een snelle actie het derde doelpunt en zo gingen we met een 3-1 tussenstand de rust in.

Na de rust direct een doelpunt op naam van Leonie. Vervolgens kregen we nog een corner en deze ging bijna precies zoals de vorige. Iedereen had zich weer netjes opgesteld, Leonie stond klaar om de corner te nemen en het was Karin die deze kans wist te benutten. Even later was het raak voor de Heracliden. De tussenstand stond inmiddels op 5-2 toen we een penalty kregen. De keepster probeerde Marthe nog van haar stuk te brengen, echter zonder succes. Marthe schoot gecontroleerd en overtuigend de 6-2 binnen. Daarna achtereenvolgens doelpunten van de Heracliden, Suzanne, Karin, de Heracliden en wederom Suzanne, die met dit laatste doelpunt een hattrick op haar naam zette. 9-4!!

Teamfoto:
Harold (trainer), Suzanne, Marthe, Joniek, Britt, Manon Top, Ineke.
Leonie, Manon Bezu, Irma, Lianne, Esmee, Naomi, Karin en Rebekka.
Op de foto ontbreekt Rianne.

Volgende week hebben we geen wedstrijd. 21 april spelen we uit tegen DVC Appingedam, mocht u in de buurt zijn, graag tot dan!

Irma van Erp