6 oktober 2018 Velocitas JO13-1 – Helpman JO13-1

De tweede wedstrijd tegen Velocitas dit seizoen. De bekerwedstrijd van vorig maand werd met 2- 1 verloren. Hoewel Helpman vooral de tweede helft beter was, trokken toen we toch aan het kortste eind.

Tijd voor revanche. Op een hele mooie herfstochtend gaat het spel redelijk gelijk op. Helpman oogt iets sterker en Otto schiet binnenkant paal, de bal verdwijnt echten niet achter de doellijn. Al snel enkele nieuwe kansen, een kopbal net over en wat ballen net voorlangs. Een goal hangt in de lucht. We worden beter maar sommige counters van Velocitas zijn wel gevaarlijk. Sebastiaan is weer lekker op dreef achterin. Ook Nick steekt z’n handen, letterlijk en figuurlijk uit de mouwen, met wat scherpe acties. Over de linker kant kwam Paula meerdere malen gevaarlijk door.

De goal wil niet vallen, het rust signaal wel. Iedereen voelt dat we kunnen winnen maar ook erg moeten uitkijken voor de snelle counter.

In de tweede helft moet Lucas toch af en toe in actie komen om ons te behouden voor een achterstand. Leuk spel en mooie acties, welke in schoonheid sterven. We blijven de bovenliggende partij, maar kunnen dit niet omzetten in doelpunten. Volgens de “deskundigen” aan de lijn, is de scheidsrechter niet “je van het”. Wel introduceert de scheids het collectieve veterstrikmoment. Niet dat dit de uiteindelijke uitslag van 0-0 heeft beïnvloed, maar wel de moeite van het vermelden waard. Een dikke pluim voor Annelies de uitstekend vlaggende grensrechter.

Al met al een spannende wedstrijd met een goede spelend Helpman, die het eigenlijk had verdiend om met 3 punten naar huis te gaan.

opstelling 1-4-4-3
Otto Tijn Lars
(17′ Marnix) (44′ Tijn)
(54′ Lars)
Ivar Tomas
(44′ Tomas) (17′ Wessel)
Sam ©
Paula Bart Sebastiaan Nick
(46′ Nick) (30′ Sebastiaan) (30′ Bart) (20′ Mart)
(40′ Nick)
(46′ Mart)
Lucas
Bank: Marnix, Mart & Wessel

Mark Hoving

Fotograaf: Wim Saaltink