4 maart 2023 Wedstrijdverslag Helpman Vrouwen 2 – The Knickerbockers Vrouwen 3

Helpman Vrouwen 2 begint steeds beter te voetballen. Een overwinning komt steeds dichterbij. Vandaag staat voor Helpman Vrouwen 2 de competitiewedstrijd tegen The Knickerbockers Vrouwen 3 (afgekort TKB VR3) op het programma. TKB VR3 staat 6e met 24 punten uit 14 wedstrijden. Helpman staat 13e (laatste) met 3 punten uit 14 wedstrijden.

De selectie voor vandaag ziet er als volgt uit (op voornaam): Amma, Anna ©, Annewil, Betty, Eline, Jannie (VR1), Lieke (MO17-1), Linling, Marit, Nina, Sarah, Semmie, Tess (MO17-1) & Zoë (K).

Geblesseerd: Jildou, Juul, Kim & Lotte

Afwezig, om diverse redenen (op voornaam): Amerins, Anniek, Evelyne, Judith, Nikki & Sterre.

Zonder arbitrage wordt er niet gevoetbald. Juul zal de eerste helft vlaggen en Kim de 2e helft. De heer E. Hoeboer is onze scheidsrechter van dienst.

Het is 12.00 uur geweest, dus de hoogste tijd om te beginnen. Helpman begint goed aan de wedstrijd. Er wordt geconcentreerd gespeeld, wat resulteert in mooie passes en goede combinaties. TKB VR3 is vooral aan het verdedigen. Wij hebben de wedstrijd volledig onder controle.

We krijgen een aantal kansen, maar helaas gaan deze er nog niet in. Op slag van rust zet Semmie ons, op aangeven van Annewil, op een 1-0 voorsprong. Dat is ook gelijk de ruststand.

De 2e heflt begint net zo als de 1e. Helpman heeft het overwicht krijgt ook een aantal goede kansen. In de 57e minuut zet Annewil ons, met een prachtig afstandsschot, op een 2-0 voorsprong.

Omdat Jannie na deze wedstrijd aansluit bij Vrouwen 1 wordt ze in de 61e minuut gewisseld voor Tess. Tess speelt normaal in MO17-1 en maakt vandaag haar debuut voor Vrouwen 2.

3 minuten later een dubbele wissel. De, voorlopig, laatste wedstrijd van Eline zit erop. Ze wordt vervangen door Linling.


Laatste wedstrijd Eline

Ook Semmie gaat eraf, Lieke is haar vervangster. Lieke speelt normaal in MO17-1 en maakt ook haar debuut vandaag.


Debuut Lieke

In de 68e minuut wordt een kans van TKB VR3 van de lijn gehaald. In deze fase spelen we onrustig. TKB VR3 krijgt een aantal kansjes, maar gelukkig hebben we Zoë op doel!

In de slotfase speelt Helpman weer wat rustiger en komen de goede passes en acties weer terug. 88eminuut een pass van Amma komt bij Sarah terecht en die maakt er 3-0 van. De 2e competitiezege kan nu echt niet meer misgaan.

Zo winnen we de wedstrijd, houden we de 0 en dat is altijd goed voor het zelfvertrouwen.

Door het verlies van GVAV VR1 – Bedum VR1 0-1, klimmen we een plekje en staan we geen laatste meer. Gorecht VR1 speelt gelijk tegen Lycurgus VR1 1-1. De achterstand op de Gorecht die 11e staat, betreft slechts 1 punt. Gorecht heeft wel 1 wedstrijd minder gespeeld.

Jannie, Lieke & Tess, bedankt voor het meedoen!

In de kleedkamer nemen we afscheid van Eline. Ze heet voor nu haar laatste wedstrijd gespeeld, maar wie weet gaat ze in de toekomst wel weer voetballen.

Eline bedankt voor alles en het ga je goed!

Volgende week hebben we geen wedstrijd. Op zaterdag 18 maart komt Veendam 1894 VR1 op bezoek. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Graag tot dan!

Coen Hut
Teammanager Vrouwen 2

Foto’s afscheid Eline: Jildou