3 zwaarbevochten punten.

GRONINGEN, 10 oktober 2020.

Op deze druilerige zaterdag en wederom zonder publiek speelden we de wedstrijd tegen VVK. De opstelling was als volgt: Joyce in de goal, Judith en Irma centraal in de verdediging en Joniek en Celine op de backposities. Op het middenveld Suzanne, Andrea en Karin en onze voorhoede bestond uit Denise, Manon Bezu en Norah.

Vandaag geen mooi tikkie takkie voetbal, maar in het wilde weg op het knollenveld. Dit resulteerde in een onrustig spel aan de Helpmanzijde. De eerste goal was dan ook voor VVK. Daarna waren de rollen omgedraaid. Door de strijd die Helpman leverde werd het onrustig bij VVK. Manon Bezu maakte hier gebruik van, zij wist de bal te onderscheppen en maakte daarmee de gelijkmaker. 1-1! Verder weinig benoemenswaardige kansen voor beide partijen. Bij ons was het trouwens niet mogelijk nog in de buurt van de goal te komen, want Celine stak overal een stokje voor. We hoorden haar tegenstander zelfs zeggen, nog één keer en ik sla je voor je bek. Hahaha, kin toch nait. Lekker Celine!

Zowel net voor, als na de rust werd er gewisseld en kwamen Lotte, Prerna en Anouk binnen de lijnen voor Helpman. Wederom wist VVK als eerste partij te scoren. Gelukkig scoorden zij nog eens, weliswaar in eigen goal, dus de stand stond weer gelijk. 2-2! Op een paar prachtige slidings na, weinig spektakel. We kregen nog een vrije bal, die Judith uitstekend nam. De bal kwam in de voeten bij Manon Bezu, die deze bal feilloos binnen de palen schoot. 3-2! Nu was het wachten op het eindsignaal. Wat was dit zenuwslopend. Er volgde nog een kans voor VVK. Even dat déjà vu met vorige week. Het zal toch niet?! En het scheelde niet veel, maar die bal ging naast. Fjieuw! Daar kwam ook het eindsignaal van de scheidsrechter. Heerlijk! Geen mooi voetbal, wel hard gestreden. Zo hard gestreden dat Norah zelfs een gat in haar, helemaal uit China, zelf ontworpen, nieuwe voetbalschoenen heeft gekregen. Maar het allerbelangrijkste… 3 PUNTEN !

De cijfers van vandaag:
Het weer: 6
De scheidsrechter: 8
Het veld: -3
De inzet: DIKKE 10.

Volgende week zijn we vrij, tot later!

Irma van Erp