28 september 2019 Vev’67 JO-15-1 – Helpman JO-15-1

28 september 2019 Vev’67 JO-15-1 – Helpman JO-15-1

Voor dag en dauw verschijnt de selectie bij de Tinq aan de Helperzoom, er wordt koers gezet richting sportpark Oost- Indië in Leek. Het hoofdveld ligt er prachtig bij, een waterig zonnetje komt door en om klokslag 9.00 geeft de jeugdige scheids het signaal dat de wedstrijd kan beginnen. De boys staan er ‘goed’ op concluderen wij na het zien van de warming up, helaas bleek dat niet voor Olivier, hij heeft te veel last van een blessure. Hopelijk is hij snel weer fit en maakt hij weer deel uit van de selectie.

Helpman zet ‘hoog’ druk en ze proberen hiermee de opbouw van Vev’67 te ontregelen en tot fouten te dwingen, Vev’’67 speelt zich er knap onderuit en in de tegenstoot komen ze er gevaarlijk uit.  Domi komt in een 1 tegen 1 situatie en pakt de bal. Helpman lijkt gewaarschuwd, even een tandje erbij zou je denken maar juist in deze fase gaan de duels verloren en Helman komt er niet uit. Vev’67 benut zijn kansen goed wat resulteert in de 1-0.  De 2-0 laat niet lang op zich wachten. De 3-0 uit een afstandsschot uit de 2e lijn was een fraaie. Helpman blijft er toch in geloven. De jeugdige scheids geeft een speler gedecideerd een gele kaart na een overtreding op het middenveld op Otto. Gelukkig komt hij ongeschonden uit de strijd. Minne geeft zijn visitekaartje af, een prachtige, met veel gevoel geplaatste bal over de lange keeper van Vev’67 verdwijnt in het net. 3-1, kort hierna fluit de scheids af voor rust.

We vermoeden dat de fanatiek in de 1e helft coachende Marten de jongens enorm heeft opgepept aangezien de 2e helft een heel ander gezicht heeft, duels worden gewonnen en kansen gecreëerd, Wen komt diverse malen over de vleugel tot een voorzet, helaas weet onze voorhoede dit niet om te zetten in goals. Diverse mogelijkheden van Marniek, Bram volgen, de aansluitingstreffer hangt in de lucht. Op een steekpass staat onze spits helaas buitenspel, dit was de mogelijkheid. Vev’67 probeert via de lange bal veelvuldig de lange behendige spits te bereiken, met kunst en vliegwerk houden onze verdedigers en keeper stand tegen dit gevaar. Uit eindelijk valt dan toch de genade klap 4-1.

De massaal uit Groningen meegekomen aanhang praat onderling even na. De conclusie van dit gezelschap is dat de 4-1 geflatteerd is. Dat Helpman een héle andere 2helft op de mat gelegd heeft dan de eerste. Dit geeft deze trouwe volgers moed! Volgende week staat GVAV op de kalender, die dit weekend klop heeft gehad van GRC. Volgende week blijven de punten dus in huis!

opstelling 1-4-2-3-1
Sam
(25′ Bram)
Marniek Wen Wytze
(17′ Wytze) (17′ Wen)
(52′ Sam)
Minne © Milan
(25′ Otto)
Lars Mathijs Wessel Bart
(12′ Wessel) (12′ Mathijs) (35′ Abel)
(56′ Milan)
Dominique
Bank: Abel, Bram, Otto
opstelling 1-3-3-3-1 vanaf 52’minuut
Bram
(59′ Marniek)
Marniek Sam Wen
(59′ Lars)
Lars Minne © Otto
Milan Mathijs Abel
Dominique
Bank: Bart, Wessel, Wytze
Geblesseerd: Olivier (Last van hak)
Afwezig: Ivar (doet mee met JO15-2)

Chris

Fotograaf: Annelies