28 oktober 2023 Wedstrijdverslag Helpman 1 vs Mamio 1

Op een bewolkte middag op de Esserberg was het niet alleen de vraag of het droog bleef, maar ook of Helpman zaterdag 1 zijn ongeslagen status kon volhouden. Na vier gespeelde wedstrijden waarvan de Helpanezen er drie wisten te winnen en een gelijk speelde, was het vandaag de vraag of ze deze lijn voort konden zetten.

De Helpanezen begonnen sterk aan de wedstrijd. Het balbezit was in het eerste tien minuten van de wedstrijd voornamelijk voor Helpman.  Op een paar counters na kwam Mamio er niet uit. In de 13de minuut wat het voor het eerst raak voor Helpman. Wouter van de Graaf trok vanaf de linksbuiten positie naar binnen en gaf een perfecte steekbal op Tim van Dorp, die hem tegen de netten werkte. In minuut 20 was er een tegenvaller voor Helpman, Will Sturge viel uit met een hamstring blessure. Sturge werd vervangen door Leon Minnesma. In de 27ste minuut kwam Helpman na een goed uitgespeelde aanval op een 2-0 voorsprong. Dit keer waren de rollen om gedraaid, Tim van Dorp was ditmaal de aangever en Wouter van de Graaf maakte hem beheerst af. Het spelbeeld van de eerste helft was dat Helpman voornamelijk in balbezit was, maar mamio gevaarlijk was op de counter. Met de snelheid van Mamio voorin had de verdediging van Helpman het af en toe lastig. In de 37ste minuut was het weer raak voor Helpman. Wouter van de Graaf gaf een strakke voorzet die uiteindelijk net voor de lijn werd binnengetikt door Tim van Dorp. De twee teams zochten de kleedkamers op met een 3-0 stand voor de thuisploeg.

Voor Camiel Buursma zat de wedstrijd erop, hij had zijn taken volbracht en werd vervangen door Remco van Huffelen. Begin tweede helft veranderde het spelbeeld en was Mamio de sterkere partij. In de 63ste minuut kwam Mamio door een snelle counter op 3-1. De Helpanezen moesten even aanzetten, want anders kon het nog een spannende middag worden op de Esserberg. Saviero van Zwol verving in de 69ste minuut Wouter van de Graaf, voor een verse aanvallende kracht. Deze wissel van interim-trainer Marten Lieberom was goud waard want 5 minuten later scoorde Van Zwol. Na een diepte bal van Remco de Haas maakt Van Zwol in de 74ste minuut de 4-1.  Vanaf dit moment had Helpman de wedstrijd weer onder controle en gingen ze door met het vergroten van de score. De in de rust ingebrachte spits Remco van Huffelen nam twee doelpunten binnen 3 minuten op zijn rekening. In de 79ste en 82steminuut vergrote hij de voorsprong naar 6-1. In de 82ste minuut werd Remco de Haas vervangen door Meltem Buursma. Na lang blessureleed maakte de jongen uit eigen jeugd eindelijk zijn debuut in de hoofdmacht. Dit debuut bekroonde hij met een assist op de laatste treffer van de wedstrijd. Tim van Dorp maakte in de 87ste minuut de 7-1 en maakte hierbij zijn hattrick.

Om op de vraag terug te komen is het inderdaad droog gebleven boven de Esserberg en heeft Helpman zijn ongeslagen status weten te behouden. Op naar volgende week!

RP