27-01-2018 Gorecht JO13-1 – Helpman JO13-1

Na een paar weken met oefenwedstrijden begon vanochtend de competitie weer. Dat was mooi. We moesten tegen Gorecht. Op het sportpark De Koepel in Haren waren er nog niet zoveel andere teams aan het voetballen. Alleen wij, Gorecht, en een wedstrijd op het jeugd-veld. Het was lekker rustig. Gorecht stond op de vierde plaats van de ranglijst, hoger dan wij. Maar toch hadden we er alle vertrouwen in. Dat zeiden we tegen elkaar. En het was ook zo.
Bij Gorecht speelt een hele grote voetballer. Hij maakt alle doelpunten. Dat is mooi voor Gorecht, en erg lastig voor de tegenstander. Zoals voor ons vanochtend. Gorecht en die jongen kunnen er niets aan doen. Het is gewoon de natuur. En mooi meegenomen. Aan ons de taak om deze voetballer met reglementaire middelen af te stoppen, en er af en toe flink in te kleunen als het moet.
We begonnen goed aan de wedstrijd. We lieten de bal snel rondgaan, en speelden de bal strak in. We hielden ons goed aan onze taken. Achterin stond Wen op die ene grote. Dat ging goed. Als ‘ie er een keer langs kwam, werd ‘ie onderschept door Maud, of Roos, of Fa-bio. Of door twee of drie van ons tegelijk. Dominique stond weer op doel. Hij is gelukkig her-steld van een blessure. Mathijs bleef nog aan de kant. Hij begint dinsdag weer met trainen. Het gaat de goeie kant op met ons.
Bij een actie van Fimme kwam de bal op de lat. We ‘waren er dichtbij’. Na de rust werd een schot van Bram geblokt, een vrije bal van Sam ging net naast. Toen Bram de bal nog een keer kreeg, van Ivar, ging ‘ie er wel in, met een soort van volley. 0-1. Een terechte stand. Wij waren tot dat moment beter dan Gorecht. We maakten een paar keer bijna de 2-0. Marniek was lekker bezig op de linkerkant. En Otto op de linkerkant. Aanvoerder Milan gaf slimme passjes op het middenveld. Olivier viel in. Hij valt altijd erg goed in bij ons.
Het werd 1-1 door die grote nummer 6. Die maakte ook de 2-1, 3-1 en 4-1. Het kan zijn dat een van deze doelpunten door een andere Gorecht-speler werd gemaakt. Maar die grote was in de buurt. Het viel wel op dat hij ietsie minder groot was dan de vorige keer dat we tegen ze moesten. Of wij waren gegroeid. We hopen dat het fysieke gat nog kleiner is geworden als we over twee maanden weer tegen Gorecht moeten.
Fimme viel nog uit met een lelijke blessure. We hopen dat het meevalt. Na afloop stonden onze vaders als een kring van wijzen bij elkaar. Ze hadden superveel aanknopings-punten gezien voor de tweede seizoenshelft, zeiden ze. We hebben goed gespeeld.
Vermeldenswaard tot slot is dat de ambachtelijke gehaktbal in de Gorecht-kantine op een 8 komt. Ambachtelijk betekent dat ze er veel werk aan hebben gehad en dat ze er sinds de ontdekking van gehaktballen in de begindagen van Haren weinig aan hebben veranderd. Hij viel wat snel uit elkaar, maar de smaak was prima. Door lui uit Haren met de blote han-den en veel liefde gemaakt. En dat proef je.

Een fijn weekend, tot de volgende keer!

Bert Nijmeijer

Fotograaf: Eldert van Wijngaarden