26-02-2022 Wedstrijdverslag Helpman JO17-1 – Achilles 1894 JO17-1

Vandaag moet Helpman 17-1 de wedstrijd tegen Achilles spelen. Dit is de laatste kans voor Helpman om in de divisie te blijven spelen. Als Helpman vandaag niet wint, is degradatie een feit. Het was mooi weer en om 10:30 uur wordt er afgetrapt.

 

In de eerste paar minuten gebeurt er niet heel veel. In de 5de minuut wordt Tomas door Ryan aangespeeld iets voor de 16. Hij besluit maar eens uit te halen en meteen met succes. De bal verdwijnt laag in de lange hoek. 1-0 voor Helpman. De rest van de eerste helft zijn beide ploegen goed in evenwicht. Achilles heeft een paar kansjes om te schieten rond de 16, maar echt gevaarlijk wordt het niet. Helpman probeert er voornamelijk op de counter gevaarlijk uit te komen. Hierdoor creëert ook Helpman nog wel wat kleine kansjes, maar ook hier wordt het niet heel erg gevaarlijk. We gaan rusten met een stand van 1-0.

 

De 2de helft is nog maar net 4 minuten bezig als Achilles al heeft gescoord. Weer 10 minuten later ligt de 2devoor Achilles er alweer in. Zo staat Helpman 1-2 achter en moet er nu echt wat gebeuren. Helpman zal nu nog 2 keer moeten scoren om degradatie te voorkomen. de volgende 10 minuten gebeurt er niet echt veel en wordt er besloten om in een 4-3-3 formatie meer druk te geven en aanvallender te gaan spelen. Hierdoor komen er meer kansen. Matthijs kopt uit een corner de bal goed op goal. Deze bal wordt helaas van de lijn gehaald. Een paar minuten later heeft Bram een goede kopkans alleen gaat deze ook net over. In de 71steminuut een nieuwe corner voor Helpman. De bal wordt bij de eerste paal neergelegd door Sam. Vanaf hier weet Ryan de bal er in te tikken. 2-2. En dus heeft Helpman nog 10 minuten om 1 keer te scoren. In de 74steminuut een lange bal van Sam in de richting van Tijn. Tijn weet deze via de verdediger aan te nemen en komt oog in oog met de keeper. Tijn faalt niet en dus staat het met nog 6 minuten op de klok 3-2. Nog 6 minuten goed verdedigen en de 3 punten zijn binnen. Achilles zet alles op de aanval om nog een keer te scoren. En dan in 78ste minuut weet Achilles helaas de bal er nog in te krijgen. 3-3. Nu moet Helpman weer een keer scoren. Helpman gaat ook alles op de aanval spelen, maar krijgt dan in de counter nog een goal tegen. Dit bepaalt de uitslag op 3-4 voor Achilles. Hierdoor is degradatie helaas een feit.

 

Sebastiaan, Tomas & Wessel, bedankt voor het meedoen!

 

Scoreverloop: 5’ 1-0 Tomas (Ryan), 44’ 1-1, 54’ 1-2, 71’ 2-2 Ryan (Sam), 74’ 3-2 Tijn (Sam), 78’ 3-3, 80’ 3-4.

 

opstelling 1-4-4-2
Tijn Ryan
(48′ Bram)
Sam
Tomas Wytze
Otto
(40′ Wessel)
Abel Mathijs Wen Sebastiaan
Sven
Bank: Bram, Wessel
Vanaf 65′ minuut opstelling 1-4-3-3
Tijn Bram Ryan
Tomas Wytze
Sam
Abel Mathijs Wen Sebastiaan
Sven
Bank: Wessel Geblesseerd: Otto
Vanaf 74′ minuut opstelling 1-4-4-2
Bram Ryan
Sam
Tijn Wytze
Wessel
Abel Mathijs Wen Sebastiaan
Sven
Bank: Tomas Geblesseerd: Otto
Afwezig: Bart (Isolatie), Lars (Geblesseerd), Ivar, Marnix, Mart (Vakantie)

 

Sam Terpstra

Fotograaf: Johan