24 maart 2018 Helpman JO13-1 – WVV JO13-1

Om 9.00 uur werd er afgetrapt op het hoofdveld voor de wedstrijd tussen de nummers 10 en 4 van de hoofdklasse R. De vorige wedstrijd werd door Helpman met 5-2 gewonnen en dus werd er met goede moed aan de wedstrijd begonnen. In Winschoten was kansloos verloren met 7-0, nu moesten er punten gepakt gaan worden.

Vanaf de eerste minuut stond Helpman onder druk. We wisten geen gevaar te stichten en hadden het druk met tegenhouden. Al snel viel de 0-1, hoewel er een zweem van buitenspel kleefde aan dat doelpunt was het gezien de wedstrijd een terechte tussenstand.
Na twee keer slecht uitverdedigen wist WVV twee keer te scoren en dus was de ruststand 0-3.

In de tweede helft in Winschoten liep WVV over Helpman heen, vooral doordat Helpman geen tegenstand meer bood. Dat was vandaag anders. Helpman JO13-1 legde zich niet neer bij de achterstand en trok ten aanval. Zo nu en dan kwamen de aanvallers gevaarlijk door, maar gescoord werd er helaas niet. WVV wist wel weer een paar fouten af te straffen en vergrote de voorsprong.

Omdat Olivier op assist van Wen en Sam op assist van Marniek het doel wisten te vinden werd de eer gered. Eindstand 2-7. Toch een dik verlies helaas. Maar ook goede aanknopingspunten om op verder te bouwen voor de volgende wedstrijd.

Herre van Brug

Fotograaf: Chris Westerhoff