23 september 2017 Winsum JO13-1 – Helpman JO13-1

In een zonovergoten Winsum neemt de JO13-1 van VV Helpman het zaterdag 23 september op tegen de JO13-1 van de plaatselijke VV. Na het kort bestuderen van de bekeruitslagen van Winsum zijn we op voorhand hoopvol voor een goed resultaat. Helpman begint goed aan de wedstrijd, heeft duidelijk het meest balbezit en voetbalt vooral op de helft van de tegenstander. Het is niet lang wachten op de eerste kansen. In de 7e minuut wordt een kans voor het eerst gepromoveerd tot doelpunt. Milan stuurt Bram diep, deze wint een duel van zijn directe tegenstander en schiet de bal leep langs de keeper in de goal. Niet veel later volgt een tweede treffer. Het is weer Bram (dit keer op aangeven van Abel) die het net weet te vinden. De rest van de eerste helft is het wachten op de 0-3. Bram is hier het dichtst bij. Een geplaatst schot eindigt op de paal. De 0-3 blijft voor rust uit.

De tweede helft zien we eenzelfde wedstrijdbeeld. Helpman is duidelijk beter. Tot echt mooi voetbal weten we echter nog niet te komen. De passing is wat slordig waardoor aanvallen veelal halverwege de helft van de tegenstander stranden. Verder gaat Winsum steeds fysieker spelen. De soms gevaarlijke slidings zorgen voor een ietwat grimmig sfeertje. De jonge scheidsrechter heeft zeker een handvol laatste waarschuwingen (waaronder een paar aan dezelfde speler) uitgedeeld. Gelukkig weet Helpman de wedstrijd na zo’n 10 minuten in de tweede helft in het spreekwoordelijk slot te gooien. Fimme scoort op aangeven van Wen. Niet veel later scoort Winsum uit een hoekschop in eigen goal. Achterin weten de uitstekend verdedigende Mathijs en Maud de schaarse tegenaanvallen van Winsum onschadelijk te maken. Na twee keer zeker 35 minuten (de scheidsrechter wist van geen ophouden) stond er een terechte 0-4 uitslag op het scorebord. Het spel kan zeker nog beter en de tegenstander van vandaag was matig. Toch is het natuurlijk erg fijn het seizoen met drie punten te beginnen. De spelers zoeken tevreden de douches op.

Renzo Terpstra

Fotograaf: Eldert van Wijngaarden