23-3-2019 Wedstrijdverslag HS’88 JO13-1 – Helpman JO13-1

Over de wedstrijd kan de verslaggever kort zijn: Helpman won met 0-2. In de eerste helft waren er nauwelijks kansen afgezien van een bal op de lat (Lars) en een schot rakelings langs de paal (Marnix). De kansloosheid van de eerste helft was opvallend, aangezien Helpman voortdurend in balbezit was.
In de tweede helft van de wedstrijd vloog de bal twee keer in het net van HS’88.
De eerste keer schoot Lars hem in het doel.
De tweede keer lanceerde de voet van Otto de bal in het net.
Omdat er veel publiek langs de lijn stond, en iedereen het verloop van de wedstrijd voor eeuwig op zijn netvlies heeft staan, zal de verslaggever deze droge feiten niet herhalen.
Interessanter is het om te vertellen hoe de voetballers terugkijken.
Wat ging er door ze heen daar in Hoogezand Sappemeer?
Sam, Ivar en Tomas blikken terug op deze uitwedstrijd.
Aanvoerder Sam begon de wedstrijd vol vertrouwen, hoewel het veld volgens hem een drama was. “De hobbels zorgden ervoor dat ik de bal niet in een keer kon wegtrappen”.
Het vertrouwen bleef tijdens de eerste helft: “We speelden goed, en in het verleden hebben we de wedstrijd vaker in de tweede helft omgebogen tot overwinning..” Toch was Sam opgelucht na het eindsignaal.
Opluchting was er ook bij de geblesseerde Ivar, na de ‘mazzelgoal vanaf de doellijn’ van Lars: “Ik zat aan de kant en had gedacht dat we in de eerste helft al zouden scoren. We scoorden nu in de tweede helft, wat we ook wel vaker doen. HS’88 speelde niet goed, maar kon wel gevaarlijk naar voren pompen.” Ivar bekroop een gevoel van machteloosheid: “Ik wilde heel graag meedoen.”
Tomas was blij dat hij wél kon spelen. “Ja, want het was een heel leuke wedstrijd, ook voor het publiek.” Over het spel van Helpman is hij kort: “We speelden goed en winnen is natuurlijk leuk. Na de eerste goal was ik heel blij en het tweede goal gaf mij de zekerheid dat we zouden winnen.” Over de tegenstander HS’88: “Ze kwamen er gevaarlijk uit maar ondanks dat ze soms in een overtal waren, slaagden zij er niet in om langs onze verdediging te komen.”
Wat mooie woorden van de coach na afloop maakte de voetbalochtend er eentje met een gouden randje.

Scoreverloop: 50’ 0-1 Lars (Marnix), 60’ 0-2 Otto (Marnix)

opstelling 1-4-4-3
Otto Marnix Tijn
(47′ Sebastiaan)
Tomas Lars

Sam ©
(54′ Bart)
Paula Wessel Bart Mart
(28′ Sebastiaan) (30′ Nick)
(47′ Bart)
(54′ Mart)
Lucas
Bank: Nick & Sebastiaan
Geblesseerd: Ivar

Annelies van Walsem

Fotograaf: Patrick