2 december 2017: Tegen Be Quick

Vandaag moesten we tegen Be Quick. Be Quick is de buurvereniging op ons sportpark. We gaan er supergoed mee om. Als we ze tegenkomen, zeggen we hoi en goeiedag. Hoe gaat het ermee. Maar vandaag gingen we ze finaal in de pan hakken.

Toen we aankwamen, hing er mist over de velden, het gras was wit. Een prachtig gezicht, maar wij hebben er geen oog voor, gefocust als wij zijn op het resultaat. Op presteren. Winnen koste wat het kost. Win je zo’n wedstrijd, dan kun je omhoog kijken op de ranglijst. Dan doe je weer mee.

Onze scheidsrechter Hanshenk legde het allemaal goed uit van tevoren. Het was ons volkomen duidelijk wat wij wel en niet mochten doen. Hanshenk zag er ook echt goed uit in zijn paarse scheidsrechterspak.

We speelden tegen JO13-2. Die zijn niet zo goed als Be Quick JO13-1, maar toch ook nog behoorlijk goed. Een niet te onderschatten elftal.

Daar gingen we. We kwamen flitsend uit de startblokken. Bij een scrimmage in het strafschopgebied kreeg Bram ruimte voor een schot: 1-0! Dat begon goed. De tegenstander leek rijp voor een afstraffing. Langs de kant zat onze leider Coen tevreden te kijken. Hij gaat werken bij een deurwaarderskantoor. Dus mensen, betaal alstublieft op tijd in het vervolg.

Helaas werd het toen al snel 1-1, 1-2 en 1-3. Onze keeper Lucas kon er drie keer net niet bij. Het werd 1-4. Dat was jammer, want zo kwam er dus weinig terecht van het in de pan hakken.

We probeerden het wel. Achterin knapte Mathijs het vuile werk op. Er was veel vuil werk vandaag. Maud en Roos hadden een goeie drive naar voren. Abel en Sam probeerden het met slimme passjes. Maar dan werden ze net weer onderschept door de tegenstander. Daar liepen ook een paar handige spelers bij.

In de tweede helft scoorde Milan uit een prachtige vrije trap de 2-4. Hij vierde het cool, want we waren er natuurlijk nog lang niet. Als we nog twee keer zouden scoren, stond het gelijk, en met drie doelpunten zouden we de wedstrijd nog winnend kunnen afsluiten.

In plaats daarvan werd het 2-5. Mathijs moest in ons strafschopgebied aan de noodrem trekken. Vader Hanshenk wees gedecideerd naar de stip. Op zich mooi om te zien. Een speler van Be Quick schoot de penalty erin.

Met 2-5 verloren van Be Quick. Zijn we er toch weer ingetuind. Een lichtpuntje was dat de wedstrijd vroeg was. Zo heb je nog wat aan de zaterdag. ’s Middags gingen we chillen of sinterklaasinkopen doen.

 

Groetjes en een fijn weekend

Bert Nijmeijer

Fotograaf: Jettie Berends