Helpman JO13-1 – Velocitas JO13-1

Haren, zaterdag 18 mei

 

Om 10:15 precies start de wedstrijd met het fluitsignaal van de scheidsrechter. We nemen het vandaag op tegen de leeftijdsgenoten van Velocitas 1897. De 1897 staat voor het jaar waarin Velocitas is opgericht, een heel oude voetbalclub dus.

 

We hebben dit seizoen al twee keer eerder tegen Velocitas gespeeld. Er werd nog niet gewonnen. In de beker gingen we in het Stadspark met 2-1 onderuit en in de competitie speelden we, eveneens uit, met 0-0 gelijk. Het is tot nu toe dus lastig scoren tegen Velocitas. In de competitie staan wij voor de wedstrijd op de vierde plaats met 34 doelpunten. Velocitas staat achtste met 24 punten.

 

Vlak voor de wedstrijd roept Marten zijn mannen op beter en scherper te beginnen dan vorige week. Gelijk koppie erbij! Toch beginnen we weer wat slapjes aan de wedstrijd. De eerste 10 minuten is niet veel te zien van het verschil op de ranglijst. Velocitas heeft het betere van het spel en zet Helpman onder druk. Tot echt uitgespeelde kansen komen ze in eerste instantie niet. Met woord en gebaar probeert Marten nog wat verdere instructies te geven. We blijven aanvankelijk onrustig voetballen, zijn onzorgvuldig in de passing en laten ons in duels de kaas van het brood eten. Na een kwartier komen we iets beter in de wedstrijd en komen we tot een aantal kleine kansen.

 

Na 20 minuten komen we toch op achterstand. Een uitval over de rechter flank resulteert in een schot in de verre hoek. Lucas zit er nog wel aan maar kan de bal niet keren. Velocitas komt terecht op een 0-1 voorsprong.

 

Helpman gaat wel telkens een beetje beter voetballen. Na 25 minuten zien we de eerste echt mooi opgezette aanval van Helpman. De aanval, over meerdere schijven, wordt net niet tot goal gepromoveerd door Tijn. De keeper redt ten koste van een hoekschop. Uit de hoekschop komen we alsnog tot scoren. Een mooie kopbal van Tijn gaat via een verdediger en de lat de goal in.

 

De goal geeft vertrouwen, we gaan steeds meer op de helft van de tegenstander voetballen. Vlak voor rust mag Lars aanleggen voor een vrije trap van een meter of 20. Heel fraai mikt hij de bal hoog tussen de palen en onder de lat. De keeper zit er nog aan met zijn vingertoppen maar kan de bal niet keren. We gaan rusten met een 2-1 voorsprong.

 

In de tweede helft zijn de kansen schaars. Er is veel strijd en weinig echt goed voetbal. Velocitas probeert een gelijkmaker te forceren door hun boomlange verdediger regelmatig mee naar voren te sturen. Tot grote kansen leidt dit niet. In de laatste minuut van de wedstrijd nog een grote kans voor Marnix. De keeper redt maar moet wel een rebound toestaan. Deze wordt beheerst binnen geschoven door Sam.

 

Zonder groots te spelen pakken we de drie punten.

 

De meeste spelers blijven nog even plakken bij Helpman om de JO17-1 kampioen te zien worden. Staf en spelers van JO17-1: gefeliciteerd!

 

opstelling 1-4-4-3
Otto Mart Lars
(57′ Marnix) (20′ Tijn) (43′ Tijn)
(43′ Lars)
Ivar Tomas
Marnix
(38′ Sam 2e ©
Paula Wessel Bart © Nick
(48′ Nick) (38′ Mart) (20′ Sebastiaan)
(51′ Bart) (51′ Mart)
Lucas
Bank: Sam, Sebastiaan & Tijn

Renzo Terpstra

Fotograaf Margriet van Stuijvenberg