17-04-2018 Heiligerlee JO13-1 – Helpman JO13-1

Het einde van de competitie nadert en dus wordt er weer zo nu en dan op een dinsdagavond gevoetbald. Vanavond moest Helpman JO13-1 uit spelen tegen de koploper van de hoofdklasse-R: Heiligerlee JO13-1 dat na 19 wedstrijden zonder puntverlies bovenaan staat. Het beloofde een zware avond te worden. Trainer Marten had voorzorgsmaatregelen genomen, er werden 5 verdedigers opgesteld. Het vertrouwde 4-3-3 werd een 5-3-2.

Als de spelers het veld betreden valt direct op dat de gemiddelde lengte in het team van Heiligerlee ongeveer 50 cm meer is dan bij Helpman. We moeten het niet van de kopduels hebben, dat is snel duidelijk. Voetballend komen onze helden prima voor de dag. Helpman is fel op de bal, prima in de duels en weet steeds goede voetballende oplossingen te bedenken. Keer op keer komen de backs Roos en Wen gevaarlijk mee naar voren om de missende derde aanvaller te vervangen. Helaas levert dat nog geen grote kansen op. De eindpass valt steeds net niet voor de juiste voeten. De blonde reus die Heiligerlee achterin had geposteerd was steeds op tijd bij de bal en gaf dan een prima pass naar hun spitsen. De keepster was minder zeker en dat had Marniek ook in de gaten. Na een paar gemiste schoten viel in de 16e minuut een schot vanaf de rechterkant mooi in het hoekje: 0-1!

Heiligerlee probeerde het wel, maar creëerde in de eerste helft niet heel veel. En wanneer er een kans dreigde te ontstaan stonden de verdediging en Dominique hun mannetje/vrouwtje. We gingen rusten met een voorsprong.

In de tweede helft begon Heiligerlee steeds meer aan te dringen. In de 33e minuut kon nummer 7 – ook een grote jongen – op rechts doorkomen en een goede voorzet geven die van dichtbij kon worden binnengelopen: 1-1. Jammer, maar gezien het spelbeeld niet onterecht.

Vanaf dat moment ontstonden er meer kansen voor Heiligerlee. Vanuit de tweede lijn werd geschoten en ook de corners werden gevaarlijk omdat de lange mannen mee gingen. Zij kregen steeds de gelegenheid te koppen, gewoon omdat ze zoveel groter waren dan onze helden. Gelukkig vielen de ballen niet in de goal. Helpman knokte en verdedigde de gelijke stand. Helaas konden we zelf geen kansen creëren, maar de spanning in de wedstrijd nam wel enorm toe. Je merkte dat Heiligerlee erg graag wilde winnen. Kampioen worden ze wel, maar waarschijnlijk willen ze ongeslagen, of zonder puntverlies kampioen worden, en hier dreigde dat mis te gaan. Milan kwam plotseling in balbezit en kon op het doel af, maar miste helaas. De schrik zat er in bij het wit-rode team. Pas in de allerlaatste minuut, volgens velen langs de lijn ver ná de allerlaatste minuut, viel de 2-1 uit een volgens onze spelers onterecht gegeven corner. Aan de vreugde op het veld bij Heiligerlee was te merken dat ook zij er hard voor hebben moeten werken.

Het was de zoveelste wedstrijd dit seizoen dan JO13-1 in prima speelde, maar helaas zonder punten bleef. Wat hadden we vanavond ons team de punten gegund! Zaterdag spelen we de derby van de Esserberg, laten we het goede spel van de laatste wedstrijden bij Be Quick omzetten in drie punten.

Herre van Brug

Fotograaf: Erik Berends