16-11-2019 Helpman – Feanstars

Vandaag moest de JO15-1 van Helpman aantreden tegen de JO15-1 Feanstears uit Surhuisterveen.

Op voorhand een lastige pot aangezien Feanstars de 2de plek in de tabel voor hun rekening nemen en wij op de 8ste plaats stonden. Maar wij hadden eerder in de competitie al bewezen ook van de bovenste ploegen te kunnen winnen.

 

We begonnen goed en gaven niet veel weg. Zelf kwamen wij ook niet echt tot kansen. Maar in de 11de minuut kwamen de Feanstars voor onze goal. De aanval leek te stranden maar wij kregen de bal niet weg en de spits van de Feanstars maakte daar dankbaar gebruik van. Hij kwam vrij voor de keeper en rondde beheerst af. Even later gingen wij nog de aanval in. De bal kwam op randje zestien voor de voeten van Ivar terecht en die schoot de bal op goal. Helaas kwam deze bal in de handen van de keeper terecht. Voor de rest gebeurde er de eerste helft niet heel veel. En zo gingen we rusten met een 0-1 achterstand.

 

Vol goede moed kwamen we het veld op voor de 2de helft. We hadden de eerste helft prima gespeeld maar kwamen niet tot uitgespeelde kansen. Maar meteen na rust deelde de tegenpartij een tik uit door opnieuw te scoren. Nu werd het wel een moeilijke achterstand om nog goed te maken. Toch gingen we in de aanval. We kregen na een overtreding een vrije trap op zo’n 20 meter van de goal. Marniek schoot de bal maar ook dit keer was de bal binnen het bereik van de keeper. Uit een lange bal kwamen ze weer gevaarlijk door en schoten ze de bal weer tegen het net. Nu leek het met wat we tot nu toe hadden gecreëerd een onmogelijke opgave te worden. We probeerden het nog wel maar het lukte niet echt. Toen bij een lange bal de bal voor hun goed viel maakten ze ook nog de 0-4. Ze kregen nog een paar grote kansen maar mede door goed keeperswerk van Dominique werd een grotere uitslag voorkomen.

 

Zo komen we tot de conclusie dat er vandaag bij vlagen goed gevoetbald werd maar we geen kansen konden creëren en zij wel tot kansen kwamen en daar heel effectief mee waren tot de laatste minuten waren aangebroken want toen waren ze niet meer heel zorgvuldig. Dit is het einde van het verslag.

 

opstelling 1-4-2-1-3
Lars Bram Marniek
(28′ Marniek) (28′ Sam) (28′ Bram)
(60′ Minne) (52′ Lars)
Wytze Minne © Ivar
(35′ Milan) (60′ Sam) (61′ Wytze)
Wessel Wen Mathijs Bart
(28′ Abel) (35′ Olivier) (61′ Wytze)
(46′ Wessel)
Dominique
Bank: Abel, Milan, Olivier & Sam
Afwezig: Otto (doet mee met JO15-2)

Door Sam Terpstra
Speler van JO15-1

Foto’s: Herre & Renzo