21-4-2018 Be Quick JO13-2 – Helpman JO13-1

Het is voor de JO13-1 van VV Helpman dit jaar jammer dat voetbal geen jurysport is. De laatste weken spelen we namelijk goed voetbal maar staan we telkens net aan de verkeerde kant van de score. Het draait in voetbal allemaal om rendement en dit is de laatste weken telkens net wat te laag, een puntje voor de moeite bestaat niet in de voetballerij.

 

Op zaterdag 21 april moeten we de negatieve trend zien te doorbreken. En geen wedstrijd is hier beter geschikt voor dan een Esserberg-derby. We nemen het op een voor ons wat ongebruikelijk tijdstip (14:15) op tegen de JO13-2 van Be Quick.

 

Be Quick begint met de voor hen gebruikelijke yell. Wij staan erbij en kijken ernaar maar lijken niet echt onder de indruk. Toch komen wij wat slapjes uit de startblokken. De eerste tien minuten wordt er vooral op onze helft gevoetbald. De snelle rechtsbuiten van Be Quick sticht regelmatig gevaar. In minuut 8 komt hij ons strafschopgebied binnen wandelen met de bal. “Laat hem niet draaien” klinkt het nog vanaf de kant. Het kwaad is al geschied. Vanaf randje zestien schiet hij de bal met een boogje over Dominique heen.

 

Gaandeweg de eerste helft komen wij wat onder de druk uit en komen we wat meer aan voetballen toe. In minuut 15 controleert Wen mooi een afvallende bal en schiet op goal. De Be Quick keeper verkijkt zich op de stuit en de bal valt mooi binnen.

 

Vervolgens golft het spel op en neer en zijn er aan weerskanten kansen. In minuut 17 valt Be Quick via de rechterflank aan. Een voorzet komt via de kluts voor de voeten te liggen van de spits. Deze rondt beheerst af. We gaan rusten met een 2-1 stand.

 

In de tweede helft heeft Helpman een veldoverwicht. De meeste combinaties stranden op de rand van het zestienmetergebied. We komen wel tot een aantal schoten maar het vizier staat niet helemaal op scherp. De tijd tikt langzaam weg, zou de verdiende gelijkmaker nog vallen??? Be Quick beperkt zich tot verdedigen en counteren. In één van de laatste minuten komen ze er nog een keer gevaarlijk uit. Wij trekken aan de noodrem en Be Quick mag nog een keer aanleggen voor een vrije trap van zo’n 20 meter. De bal wordt hard op doel geschoten en is Dominique te machtig. Niet veel later fluit de uitstekend leidende scheidsrechter af. De eindstand: 3-1.

 

We kijken terug op een wedstrijd waarin we gelijkwaardig waren aan de tegenstander. Helaas staan we weer met lege handen. Wat kan voetbal soms toch een wreed spelletje zijn…

Renzo Terpstra

Fotograaf: Eldert van Wijngaarden