Wedstrijdverslag Helpman JO13-1 – NEC Delfzijl JO13-1

Zaterdag 10 maart treedt de JO13-1 van VV Helpman aan tegen de JO13-1 van de Neptunia Eems Boys Combinatie uit Delfzijl (beter bekend als NEC Delfzijl).

 

De afgelopen drie competitiewedstrijden gingen voor ons verloren. De voorjaarsvakantie kwam vorige week dus misschien wel even gelegen. De vakantie is benut om het vertrouwen wat op de vijzelen met een oefenpotje tegen Wildervank (3-1 winst) en om een weekendje rust te pakken.

 

Nadat scheidsrechter Hanshenk zijn assistenten duidelijk heeft geïnstrueerd en de aanvoerders de scheidsrechter en elkaar de hand hebben geschud kunnen we los. De investeringen in de voorjaarsvakantie werpen gelijk hun vruchten af. Er wordt gespeeld met vertrouwen en na een weekendje rust heeft iedereen weer honger naar de bal.

 

Van meet af haan zetten we goed druk (van een insider begrijp ik dat hier de afgelopen week specifiek op getraind is) en creëren we gelijk een aantal mogelijkheden. Na slechts 5 minuten volgt uit een vloeiende combinatie over rechts een afgemeten voorzet van Roos. Wen hoeft alleen maar tegen de bal aan te lopen en rond cool af.

 

Wen is ook betrokken bij de tweede goal. We hebben dit keer wel wat hulp nodig van de tegenstander. Een voorzet van Wen van links wordt in de 12e minuut tot goal gepromoveerd door een verdediger van NEC Delfzijl.

 

In de 19e minuut legt Otto de bal randje zestien terug op Marniek die ineens schiet. Met een mooi boogje gaat de bal precies over de keeper heen.

 

In minuut 21 toont een speler van NEC Delfzijl aan hoe lenig hij is. Met zijn rechterbeen probeert hij een hele hoge bal te controleren. Abel gaat met zijn hoofd voor dezelfde bal en wordt vlak onder zijn oog geraakt door de voet van de tegenstander. Voor Abel betekent dit helaas einde wedstrijd.

 

In het vervolg van de eerste helft blijven wij heer en meester. Kansen op een veel grotere voorsprong worden echter niet benut. We gaan rusten met een 3-0 voorsprong.

 

Tegen Achilles gaven wij een paar weken geleden een 3-0 voorsprong uit handen. De analytici langs de kant zeggen dat NEC Delfzijl een maatje kleiner is dan Achilles en normaal gesproken niet in staat zal zijn deze achterstand nog om te buigen.

 

De tweede helft beginnen we nog goed. Na een aantal minuten verslappen we echter wat en komen er kansen voor NEC Delfzijl. Aanvankelijk weet Domi het doel nog schoon te houden met een paar puike reddingen. Uiteindelijk moet hij toch twee tegengoals toestaan en staat het ineens 3-2. Wordt het dan alsnog spannend?????

 

Gelukkig niet! In de 5 minuten die volgen weet Helpman 2 keer te scoren. De eerste goal komt voort uit een mooie voorzet van Wen (stond hij echter niet buitenspel?) welke met een puntertje door de benen van de keeper wordt geprikt door Marniek. Bij de 5-2 wordt een mooie pas van Sam behendig door Bram gecontroleerd. Bram schiet de bal vervolgens strak in de korte hoek.

 

Er zijn vervolgens nog wat kleinere kansen over en weer. Helpman speelt de wedstrijd professioneel uit. De drie zeer welkome punten zijn in de tas.

 

Renzo Terpstra

Fotograaf: Jettie Berends