15 september 2018 Velocitas JO13-1 / VV Helpman JO13-1

Deze mooie nazomer zaterdag treden we aan met een compleet team. We mogen in het Stadspark spelen tegen Velocitas 1897. De 1897 staat voor het jaar van oprichting. Velocitas is daarmee een van de oudste voetbalverenigingen van ons land. Het betref de tweede wedstrijd van de bekerpoule en, zo is de inschatting, de beslissende. Normaal gesproken zijn Be Quick en Bedum de mindere en afgaande op de eerdere uitslagen moeten we Velocitas ook wel kunnen hebben. Op voorhand telt helaas niet. Sterker nog, op voorhand iets veronderstellen is zeer gevaarlijk in de voetballerij. Dit bleek deze wedstrijd wederom…

 

Was het mooie weer, toch een beetje onderschatting of het feit dat een aantal van onze brugpiepers een zware kampweek achter de rug hadden? We kwamen zeer moeizaam uit de startblokken. In minuut 2 en minuut 10 scoort Velocitas. We hebben de kop er niet bij. Er is echter nog voldoende tijd om de achterstand goed te maken. De wedstrijd kantelt na dit zeer matige begin wel wat. We worden wakker en weten wat meer druk te zetten. In de 25e minuut levert dit de aansluitingstreffer op. Lars scoort op aangeven van Sam.

We gaan met 2-1 de rust in …

 

Na de rust wordt er leuk gevoetbald en hangt de gelijkmaker in de lucht. Er zijn meerdere kansen maar de stand blijft helaas staan op 2-1. We staan met lege handen. Velocitas gaat door in de beker. Erg zonde en zeker niet nodig.

opstelling 1-4-4-3
Sebastiaan Otto Lars
(18′ Otto) (18′ Marnix)
(44′ Sebastiaan) (49′ Tijn)
(60′ Otto)
Wessel Ivar
(30′ Tomas) (44′ Wessel)
Sam ©
Paula Bart Mart Nick
(23′ Tijn)
(49′ Nick)
Lucas
Bank: Marnix, Tomas & Tijn

Marike van de Witte

Fotograaf: Vibeke