15-5-2018 LEO Loon JO13-1 – Helpman JO13-1 1-2 !

Leo JO13-1 – Helpman JO13-1

Dinsdagavond 15 mei reisden we vol goede moed naar Loon voor de wedstrijd tegen de plaatselijke FC. Omdat ons team het Pinsterweekend in België aan de bak moet, is de wedstrijd naar voren gehaald en spelen we deze keer op dinsdagavond. Bij de spelers van de tegenstander was dit niet helemaal duidelijk. Eén van hen kwam om 18 uur voor de training, maar kon zijn team niet vinden. Hans Henk stuurde hem terug naar huis om zijn spullen op te halen, omdat hij tegen ons moest spelen. Hij was gelukkig op tijd terug.

Ons team zat op dat moment al in de kleedkamer voor de voorbespreking. Marten moest waarschijnlijk veel voorwerk doen, want in de auto’s op de heenweg was al flink gespeculeerd over de uitslag. ‘Ik denk dat we vandaag veel gaan scoren,’ was het algemene gevoel onder de spelers. De thuiswedstrijd tegen Leo werd met hetzelfde idee gestart en eindige in een zwaarbevochten 2-2. De harde kern van supporters vreesde vooraf weer zo’n scenario.

Om 19 uur precies floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. Helpman was direct fel en veel in balbezit. Dit leidde tot een paar goede kansen. Marniek kreeg twee mogelijkheden, Wen schoot voorlangs, Bram kwam alleen voor de keeper, maar helaas viel de bal nog niet in het doel. Leo kwam er niet aan te pas, maar het spel van Helpman werd er in de loop van de eerste helft ook niet beter op. Veel passes kwamen niet aan, spelers waren onrustig aan de bal en vooral de eindpass was steeds niet zuiver. We gingen rusten met 0-0.

De tweede helft gaf hetzelfde beeld. Ook nu startte Helpman goed. In de 32e minuut kwam Wen goed door over rechts en na een mooi passje van hem op Otto kon de laatste scoren. 0-1, de ban was gebroken, nu doorpakken!

De kansen bleven komen, maar de doelpunten bleven uit. Het bleek moeilijk de muur van verdedigers te slechten. Hoeveel acties Otto ook maakte, hoeveel mooie passes Ivar en Sam ook gaven en hoe hard de aanvallers ook hun best deden, het mocht niet lukken de 0-2 te maken. Tot overmaat van ramp kreeg Leo uit een van hun spaarzame counters een hoekschop te nemen die op de een of andere manier achter Dominique in het doel verdween. Uw verslaggever heeft nog onderzoek gedaan naar de wijze waarop dit doelpunt tot stand kwam, maar dat heeft tot op heden geen resultaat opgeleverd. Over de hele wedstrijd was de kansenverhouding volgens de harde kern 0-24, maar de stand was plotseling 1-1! Het gevreesde scenario van een gelijkspel kwam weer in zicht. Gelukkig werd de terechte overwinning toch behaald. Sam speelde Milan aan en hij schoot de bal vanaf links mooi binnen. Eindstand 1-2. Eindelijk gerechtigheid.

Herre van Brug

Fotograaf: Leon van der Veen