12 mei 2018 Helpman JO13-1 – Peize JO13-1

Zaterdag 12 mei 2018 om 9:00 trad de JO13-1 van VV Helpman op een zonovergoten Esserberg aan tegen de leeftijdsgenoten van VV Peize. De uitwedstrijd ging eerder dit seizoen nipt verloren. Voetballend deden we toen zeker niet onder voor de Peizenaren. Hoopvol begonnen we, gehuld in mooie zwarte uittenues, aan de wedstrijd.

 

Dat wij beter kunnen voetballen dan de stand op de ranglijst doet vermoeden bleek de eerste 10 minuten van de wedstrijd. Met prachtig voetbal, goede combinaties en de nodige felheid kwamen we flitsend uit de startblokken. Slechts 4 minuten hebben wij nodig om tot scoren te komen. Bram weet de bal goed te onderscheppen, omspeelt de keeper vakkundig en rond cool af. We blijven goed voetballen en weten nog een aantal goede kansen te creëren.

 

Zoals wel vaker dit seizoen weten we dit helaas geen hele wedstrijd vol te houden. En als het dan misgaat gaat het vaak ook flink mis. In minuut 11 (een rollertje waar Domi zich ietwat op verkijkt), 13 (een goed uitgespeelde aanval) en 21 (een puntertje tussen de benen van onze keeper door) scoort Peize tegen. We gaan rusten met een 1-3 achterstand. We laten ons de spreekwoordelijke kaas weer van het brood eten!

 

De tweede helft beginnen we weer goed. We krijgen twee goede kansen op de aansluitingstreffer. Beide kansen worden gekeerd door de keeper van Peize. In een tegenaanval scoort Peize de 1-4 en niet veel later de 1-5 uit een afstandsschot. De wedstrijd is normaal gesproken gespeeld…

 

In minuut 52 scoort Ivar nog voor Helpman na goed doorzetten voorin. In een wanhoopspoging op meer laten we vervolgens achterin de nodige steekjes vallen. Peize krijgt te veel ruimte, weet hier goed gebruik van te maken en scoort nog twee keer. De eindstand: 2-7.

Renzo Terpstra