​v.v. Helpman VR1 klaar voor de beker

GRONINGEN – Op zaterdag 12 augustus begonnen de Helpmanvrouwen aan de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen. Met drie oefenwedstrijden in de benen lijken de Helpmanvrouwen klaar voor de eerste bekerwedstrijd tegen Oranje Nassau VR3.

In afwezigheid van hoofdtrainer Marco Pesiwarissa, die van een weekje vakantie genoot , werkten de Helpmanvrouwen hun eerste oefenwedstrijd af tegen stadgenoot en nieuwbakken 3e Klasser VVK. Teamleider Ralph Elshot nam de honneurs waar. In de eerste helft gooide de v.v. Helpman de wedstrijd al in het slot. Na een matige tweede helft wisten de Helpmanvrouwen uiteindelijk de wedstrijd met een 1-4 overwinning af te sluiten.

Met een waslijst aan afwezigen door blessures en vakantie, moesten de Helpmanvrouwen op dinsdag op De Esserberg als gastvrouw optreden voor stadgenoot Oranje Nassau VR3 waar oud-Helpman jeugdtrainer Chris-Jan de Zeeuw de scepter zwaait. De Helpmanselectie werd aangevuld door een groot aantal 2e elftalspeelsters, die het niet onverdienstelijk deden. Toch bleken de Oranje hemden beter met hun kansen om te gaan. Hierdoor eindigde de wedstrijd in een 0-3 overwinning voor Oranje Nassau. Op zaterdag 2 september treffen beide ploegen elkaar weer, maar dan voor de beker.

Zaterdag 26 augustus reisde de Helpmanvrouwen af richting Eenrum om het op te nemen tegen EKC VR1. Met slechts elf fitte speelsters keken de Helpmanvrouwen tegen een achterstand aan. Carmen de Mare moest met een blessure uitvallen. Haar vervanger was vlaggenist Joni Tjin A Koeng, maar ook zij moest snel afhaken. Hierdoor kwam de v.v. Helpman een groot gedeelte van de tweede helft met tien speelsters te spelen. Maar Helpman deed zeker niet onder en wist door Adinda Pieneman (2) en Veronica Pot zelfs op een 1-3 voorsprong te komen. Uiteindelijk kwam EKC nog op 2-3. Voor de Blauw Wit-hemden een mentale opsteker.

Zaak is om nu iedereen fit te krijgen en fit te houden, want a.s. zaterdag komt wederom Oranje Nassau VR3 op bezoek.  ​

Marco Pesiwarissa